raamdorpel

12-1

De duurzame en makkelijk hanteerbare raamdorpel

De ISC® raamdorpel is vormgegeven voor directe aansluiting onder alle voorkomende kozijnen van hout, aluminium en kunststof in gevels met een gemetseld buitenspouwblad.

Samenstelling

De raamdorpel is samengesteld uit glasvezelversterkt kunststof (GVK). Het profiel bestaat voor 60% uit zuiver glas en heeft een gestructureerd oppervlak door een UV-bestendige coating in blauwsteenlook.

Gewicht

De gepatenteerde raamdorpel is ruim 10 x lichter dan bijvoorbeeld natuursteendorpels en daardoor beduidend makkelijker te hanteren tijdens bewerkingen, transport, verwerking en plaatsing.

Ontdek de producten van ISC Profielen

IJzersterk en toch vederlicht:
maak kennis met de raamdorpels en onderdorpels van ISC Profielen.

GVK

De raamdorpels van ISC worden altijd afgewerkt met glasvezelversterkt kunststof (GVK). Onze profielen bestaan hierdoor voor 60% uit zuiver glas.

Montage

De gepatenteerde raamdorpel is ruim tien keer lichter dan natuursteendorpels. Handig tijdens bewerkingen, transport, verwerking en plaatsing!

Natuursteen

De raamdorpel van ISC is niet te onderscheiden van een natuurstenen dorpel. Het gestructureerde oppervlak bevat een UV-bestendige coating in een blauwsteenlook.

Alles over ISC Raamdorpels

Kenmerken

Iedere ISC raamdorpel wordt in eigen huis geproduceerd. Hierdoor zijn ze altijd uit voorraad leverbaar.

Maatwerk

De montage van ISC Raamdorpels is zeer eenvoudig. Zelfs het vervangen van oude raamdorpels gaat gemakkelijk. De dorpels zijn leverbaar in verschillende maten tot een lengte van 5.80 meter.

Uitzetting

De uitzettingscoëfficiënt van ISC Raamdorpels is gelijk aan beton. Bij temperatuurwisselingen krimpen of zwellen de dorpels nauwelijks (0,4 mm bij een verschil van 50 °C.

Visueel aantrekkelijk

Esthetisch verantwoord door de natuursteen look.

Vochtongevoelig

Geen last van storend regengeluid door een goede demping.

Licht van gewicht

ISC raamdorpels zijn 10x lichter dan traditionele raamdorpels: 3 kg per m1.

Meer ontdekken?